Flanders Investment & Trade heeft tien Science & Technology Offices verspreid over de hele wereld. Als connectoren brengen ze technologiebedrijven uit Vlaanderen in contact met de juiste partners in hun geografische focusgebied. Ook trekken ze buitenlandse spelers aan om te investeren onze regio. Zo zetten ze Vlaanderen als techregio wereldwijd sterker op de kaart.

Wereldwijd zijn er tien Science & Technology Offices: in New York, Palo Alto, Parijs, Londen, Kopenhagen, München, Mumbai, Singapore, Guangzhou en Tokio. Elk S&T Office is verantwoordelijk voor een geografisch focusgebied en legt de klemtoon op een of meerdere van drie focusdomeinen: digital techhealth tech en climate tech.

Deze offices van het FIT hebben als doel Vlaanderen als techregio wereldwijd sterker op de kaart te zetten. Dit kan door technologiegedreven bedrijven uit Vlaanderen in de verschillende geografische focusgebieden in contact te brengen met de juiste partners, en hen zo een voorsprong te geven in buitenlandse markten. Maar ook omgekeerd, door spelers uit het buitenland aan te trekken en te overhalen in onze regio te investeren. Met name gaat het dan om technologiegedreven spelers die het innovatieve en economische weefsel van Vlaanderen kunnen complementeren en versterken. Tot slot connecteren de offices ook Vlaamse bedrijven, onderzoekscentra, clusters, ondernemersorganisaties, incubatoren en acceleratoren met buitenlandse spelers – de laatste kunnen sectorgenoten zijn, prospects, partners, distributeurs, potentiële investeerders, kapitaalvertrekkers of gewoon menselijk talent.

Een team van talent

Dat menselijke talent is natuurlijk ook cruciaal voor de goede werking van de S&T Offices. In de techmissie van het FIT spelen de technologieattachés (TA’s), samen met de Science & Technology-coördinator, een cruciale rol. Ze bouwen in het buitenland een uitgebreid netwerk op van techbedrijven, venture capitalists, kennis- en onderzoekscentra, clusters, incubatoren, acceleratoren, enzovoort. Zo creëren ze nieuwe connecties met het Vlaamse ecosysteem.

Vorig jaar verwelkomden onze S&T Offices drie nieuwe climate tech attachés:

Kim Demeyer, technologieattaché in Singapore / Ralph Moreau, technologieattaché in Palo Alto / Maarten Lambert, technologieattaché in Kopenhagen

Vanaf 1 maart 2022 start in Mumbai een tech deputy climate tech met focus op India. Voor het volledige TA-team kunt u terecht op de website van FIT.

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/nl/strategie/tech-makes-flanders-tick

Filip De Weerdt, Science & Technology Coördinator in Brussel