TRENDS EN EVOLUTIE VAN CLEANTECH IN VLAANDEREN

Geografische spreiding

Net zoals in de vorige jaren, blijven de belangrijkste cleantech hubs in regio’s met vooraanstaande instituten voor hoger onderwijs en locaties met verhoogde economische activiteit. In de algemene ranking voor steden met de meeste cleantech actoren valt er dit jaar heel weinig beweging te bespeuren. 

Een opmerkelijke vaststelling in 2020 is echter de decentralisatie van de cleantech actoren. Terwijl in de voorgaande jaren een consolidatie van actoren in de belangrijkste economische hubs plaatsvond, zag 2020 een omkering van deze tendens. Voor het eerst zagen veel steden uit de top 10 een afname in het aantal geregistreerde actoren, terwijl veel kleinere gemeenschappen een toename optekenden. Over de oorzaak van deze verandering wordt druk gespeculeerd, maar is vermoedelijk gerelateerd aan de verandering in de werkomstandigheden ten gevolge van de COVID-19-pandemie. 

Share

© 2022 Cleantech Flanders – Alle rechten voorbehouden. 

CLEANTECH FLANDERS betracht uiterste zorgvuldigheid bij het maken, samenstellen en verspreiden van de informatie in deze publicatie. Toch kan Cleantech Flanders niet garanderen dat deze informatie geheel juist, volledig en actueel is en de informatie geen inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten van derden. De meningen in deze publicatie zijn van de auteurs. CLEANTECH FLANDERS heeft steeds het recht om de informatie zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. CLEANTECH FLANDERS aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige directe, indirecte of gevolgschade die ontstaat door gebruikmaking van het vertrouwen op de handelingen verricht naar aanleiding van deze informatie.

Houthalen, 20 February 2022

Responsible publisher: Frans Snijkers, Director
Text: Cleantech Flanders
Concept and design: Kaplus

Greenville, Centrum-Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren
info@cleantechflanders.com